Over ons - De Ouwe Smidte

Uw speciaalzaak op Terschelling in koffie en thee met tevens een groot assortiment in chocolade- en cadeauartikelen. Wie de winkel binnenkomt wordt meteen verrast door de aangename geur van koffie, thee en chocolade, de pijlers van onze speciaalzaak. Producten die we praktisch dagelijks gebruiken maar die met wat meer aandacht een bijzondere ervaring kunnen zijn. De beste koffiebonen, versgebrand, voor elke gewenste koffievariant. Pure theesoorten bieden een smaakpallet dat verder gaat dan u denkt. (H)eerlijke chocoladeproducten zijn de juiste begeleiding voor een lekkere warme kop koffie of thee.

U bent welkom bij ons op Oosterburen 37 Midsland Terschelling. Wij hopen u snel als onze gast te mogen begroeten.
 Simon Smit kwam in 1830 op 17 jarige leeftijd vanuit Wieringen naar Terschelling.
Hij was de 2e zoon en moest zijn geluk elders zoeken. Hij ging als smid aan het werk en verdiende genoeg om een eigen huis te bouwen.
Hij bouwde het huis naast de smederij (Oosterburen 41) in: +1850 naar Noord-Hollands voorbeeld.

Pieter Simons Smit overleed op 31-12 1904. Zijn vrouw kon de smederij niet alleen draaien en daarom werd de zoon gevraagd de zaak te runnen. Deze zoon, Piet Smit was machinist en haalde pas in 1915 zijn hoefsmid diploma. De Ouwe Smidte fungeerde als werkplaats. De haard in de winkel is de originele haard. Let ook eens, als u in de winkel bent, op de oude balken in de winkel. Hier herken je nog oude scheepsbalken die fungeren als ondersteuning en fundering.

Later werd het woonpand bewoond door Piet Simen Smit en zijn vrouw Ieme Kuijper. Piet was grof- en hoefsmid, hengstenhouder, imker, sloeg diepteboringen, repareerde fietsen, verzorgde de aanleg van waterleiding en had de eerste benzinepomp.

Door veranderde wetgeving verdween de benzinepomp uit de dorpskern en sindsdien heeft het pand diverse doelen gediend. Boekhandel, witgoed, kleding en sinds 2014 is er in het pand de specialiteitenzaak in koffie, thee en chocolade gevestigd.

 

© 2015 - 2024 De Ouwe Smidte | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel