De Ouwe Smidte is gelegen in het dorp Midsland op het wonderschone waddeneiland Terschelling.

Terschelling grenst ten noorden aan de Noordzee en ten zuiden aan de Waddenzee; ten zuidwesten ligt Vlieland en ten oosten Ameland. De totale strandlengte is zo'n 40 kilometer en de totale lengte van de fietspaden is ruim 70 kilometer.

Net als bij de meeste andere Waddeneilanden is het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. In het hoogseizoen herbergt het eiland meer dan driemaal zoveel mensen als in de winter. Sinds 1981 is Terschelling jaarlijks in juni de locatie voor het Oerol Festival. Verder kent Terschelling de zeevaartschool Willem Barentsz (sinds 1875).

De gemeente Terschelling telt twaalf officiële woonplaatsen. De hoofdplaats is West-Terschelling met ca. 2600 inwoners. De hierna grootste plaats is Midsland met ca. 1000 inwoners.  Zoals de naam al aangeeft ligt Midsland in het midden van bewoonde gedeelte van het eiland.

Van oorsprong is Midsland een boerendorp. Veehouderij was de voornaamste bron van inkomen. Inmiddels is er geen enkele veehouder meer over en is toerisme de voornaamste inkomstenbron. Het dorp heeft verschillende voorzieningen voor de toerist (of badgast), waaronder een hotel, pensions, kroegen, een discotheken, restaurants en eethuisjes, een gezellige winkelstraat met voor elk wat wils, een supermarkt en diverse campings en zomerhuisterreinen.

Terschelling is natuurlijk Oók Midsland!!! Klik op de link voor meer info over de leukste plaats op Terschelling.

© 2015 - 2024 De Ouwe Smidte | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel